Aktuálne Recepty 

Ak by ste sa chceli zahryznúť tak ako ja, do tohto tradičného gruzínskeho jedla, máme pre vás recept

Je to cesto v tvare lode naplneného syrom a vajcom. Volá sa Adjarian Khachapuri.  Existuje veľa spôsobov, ako ho pripraviť, ale tu je jeden z nich:

Na prípravu náplne potrebujeme 3 ks slaného syra, ktorý postrúhajte na strúhadle. Pridajte 1 vajce a asi 10-20 g masla. Všetko dobre premiešajte.

Cesto

  • 350 ml mlieka
  • 500 g pšeničnej múky
  • 1 vajce
  • 25 g masla
  • 0,5 lyžice suché droždie
  • 1 lyžička soľ
  • štipka cukru

Suroviny dobre spolu vymiesime a necháme prikryté vykysnúť na teplom mieste. Potom cesto rozdeľte na 4 časti. Každú vyvaľkajte do oválneho tvaru. Skrútením okrajov vytvarujete „čln“ „lodičky“ a rozložte na plech. Rozdeľte syrovú náplň do stredu každej lodičky.

Pečieme v rúre pri 200 ° C asi 15 minút, kým nie je cesto zlatisté.

Vyberte z rúry a urobte vo vrchole každej lodičky malý otvor; Vložte do neho surové žltko a kúsok masla.

Podávajte horúce s kúskom masla na vrchu.

Foto Deposithotos.com

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články